четвер, 18 березня 2010 р.

Заміна клавіатури в ноутбуках Asus

Опис процесу заміни буде проводитися на прикладі ноутбуку Asus серії A8J. Процес ідентичний і для ноутбуків серії A6R.

Заміна клавіатури в ноутбуках Asus не дуже складне завдання, якщо знати що робити. Для початку цієї операції необхідно впевнитися, що є все причандалля для її виконання.
Мені, наприклад знадобилися такі речі:
-    плоска викрутка, на кшталт тієї, що йшла в комплекті старих радянських швейних машин або індикаторна викрутка;
-    тоненька хрестоподібна викрутка;
-    нова клавіатура;
-    шмата, на всяк випадок, щоб не покоцати екран ноутбуку.
Опис поділений на кроки для поступового виконання нашої операції.

Крок 1.

Перш за все необхідно знайти гвинтики на зворотній стороні ноутбуку з маркуванням "K". Ці гвинтики тримають саму клавіатуру (я, Олень, спочатку відкрутив всі, а потім вже вичитав, що можна обмежитися декількома). Для цього бажано закрити ноутбук і перевернути його.
Якщо викрутка не магнітна, то для того, щоб дістати гвинтики необхідно перевернути ноутбук назад і постукати легенько зверху. Під місце, де знаходяться гвинтики бажано підставити руку, щоб потім не ловити і не шукати їх.

Крок 2.

Далі потрібно відкрити кришку ноутбука, при цьому бажано відхилити екран на максимальний кут і накрити його якоюсь тряпкою, щоб при операціях з викруткою не пошкодити екран.
В верхній частині клавіатури є маленькі скоби, які виступають із-за металевої основи ноутбуку. Як видно з малюнку треба взяти в руки плоску викрутку і легенько натиснути на скобу в напрямку екрану і одночасно іншою рукою припідняти частину клавіатури, яка звільнена. При натисканні на скобу великих зусиль прикладати необхідно, бо можна цю скобу відламати і вона при цьому потрапить всередину ноутбуку, а це аж ніяк нам не потрібно. Коли від всіх скоб клавіатура буде звільнена, можна приступати до третього кроку.

Крок 3.
Верхню частину клавіатури потрібно припідняти вверх і виконати поступальний рух в напрямку екрану, щоб звільнити її нижню частину. Робити це треба акуратно і без зайвих зусиль, адже крім защіпок там ще є шлейф по якому бігає інформація щодо натиснених клавіш.
Крок 4.
Далі необхідно від’єднати шлейф. Для цього потрібно відщіпнути защіпки з обох кінців механізму, що тримають шлейф. Візміть плоску викрутку і натисніть на білі кінці механізму. Коли попередні дії виконані можна відправити клавіатуру на звалище або ж якщо ви розлили на клавіатуру «всякіє вкусності» спробувати її почистити. Якщо на металевій основі, на якій лежить клавіатура є якийсь бруд, то його треба прибрати.

Крок 5.

Тепер можна приступати до встановлення нової клавіатури. Переконайтеся що клавіатура точно підходить для вашого ноутбуку.
Вставте шлейф на його рідне місце, зафіксуйте його. І виконайте дії в зворотньому порядку з попередніх для закріплення вашої нової клавіатури.
Після встановлення обов’язково перевірте всі клавіші на предмет працездатності. Якщо ж щось не працює, то як кажуть «наша пєсня хороша – начінай сначала».

P.S. Коли перший раз знімав клавіатуру з Asus-a мені дуже допомогла стаття з laptoplifestyle, звідти ж і фотки.

Немає коментарів:

Дописати коментар