четвер, 11 березня 2010 р.

Деберц на чотирьох

В грі приймає участь 4 гравці, при цьому вони розбиваються на пари - гра іде 2 на 2. Використовується колода з 32 карт.

Гра проходить по правилам звичайного деберца, але з деякими змінами.
Партнери сідають один навпроти одного. Гравець, що роздає починає роздавати карти по годинниковій стрілці, починаючи з опонента зліва від себе.
Доздачу виконують не по 3, а по 2 карти. Якщо гра проходить по першому козирю, то перевернути карту забирає гравець, який замовив гру,якщо по другому - то той, хто роздавав.
Комбінації партнерів сумуються і - або разом проходять, або ні. При об'яві комбінацій кожен гравець вступає в спір в момент свого першого ходу.
Взятки, що взяли гравці, записуються на рахунок пари. Ходить гравець, який взяв взятку, тобто не можна передавати право ходу свому партнеру.
Якщо гравець порушує правила, це називається байтом на картах, то карається пара. При цьому простий байт на картах, тобто при грі, в якій не об'явлено жодної комбінації, коштуватиме, відповідно, 162 очка. Якщо ж були об'явлені комбінації, то їх сума додається до набраної суми.
Підрахунок очок зазвичай проводить пара, яка набрала менше очок. Так як сума простої гри відома, друга пара вираховує кількість своїх очок, віднімаючи очки опонентів від 162. Після цього обидві пари додають собі очки за комбінації, якщо вони були.

Немає коментарів:

Дописати коментар