пʼятниця, 12 березня 2010 р.

Деберц, коротко про інші різновиди

Деберц має декілька різновидів, але майже завжди за основу беруться московські правила. В принципі, граючи, можна використовувати симбіоз правил з різних різновидів.
Як завжди використовується колода з 32 карт.

Деберц по харківським правилам.

Гра проходить аналогічно деберцу по московським правилам, за виключенням того, що дві комбінації однакової вартості, які починаються з рівних по номіналу карт, одна з яких козирна, рівноправні. Таким чином, в цьому випадку проходить комбінація у опонента гравця, який здавав. При цьому, наприклад, якщо гравець, який здавав, має терц від козирного туза, та на об'яву свого опонента про наявність у нього терца має спитати про вишку терца, оскільки, якщо об'явлений терц буде мати вишку від туза, то терц гравця, який роздавав не пройде.

Деберц з обязами.

Гра проходить по правилам звичайного деберца, але перероздачі через пасування не буває - гравець, який роздавав, не має право пасувати при другом колі торгів і повинен вибрати козирну масть і грати в неї, крім масті першого козиря.

Деберц з невиходом.

Гра проходить по стандартним правилам, але з одним доповненням. Якщо гравець, який програв не зміг набрати 251 очка, тобто більше половини очок необхідних для виграшу, кажуть, що він не зміг "вийти з половини". В такому випадку його програш подвоюється.

Деберц до 1001 очка.

Грають по звичайним правилам, але для виграшу необхідно набрати не 501 очко, а 1001.

Деберц без перебивання.

Гра проходить по звичайним правилам, але з суттєвою відмінністю. При ході козирем перебивати не обов'язково, навіть маючи на руках більш старший козир.

Немає коментарів:

Дописати коментар