четвер, 25 березня 2010 р.

Відключення перевірки оновлень операційної системи в програмах ESET NOD32 Antivirus і Smart Security версії 4.х

В цих програмах з'явилася функція перевірки оновлень Windows. Багато хто (більше 90%) не користуюється можливістю оновлення ОС, а просто ставить систему, відключає не потрібні служби, оновлення, оповіщувач, і ОС не набридає нам постійними нагадуваннями про те, що система давно не оновлювалася і тому подібне. Якщо система не оновлюється, то програма ESET змінює колір ока в треї на помаранчевий і в самій програмі пише, що "Максимальная защита невозможна", і пропонує в ній же перейти на сайт Microsoft, для встановлення цих самих оновлень.
В своєму пості я опишу як це відключити. Опис проводиться на основі програми російської локалізації.

Для початку потрібно перейти в розширений режим, якщо до цього це не було зроблено. Як це зробити було описано в пості Імпорт налаштувань ESET NOD32 Antivirus і Smart Security версій 3.х/4.х в кроці 1.
Далі потрібно перейти в пункт "Настройка" і настиснути на "Ввод всего дерева росширенных параметров...".
Потім в дереві зліва шукайте пункт "Служебные программы" і в ньому підпункт "Системные обновления". Після того, як ви клацнете на "Системные обновления", в правій частині вікна ви побачите випадаючий список. В цьому списку потрібно вибрати пункт "Без обновлений".
Після виконання описаних вище дій програма більше не буде перевіряти чи оновлювалась ваша ОС сімейства Windows.

P.S. Око зразу може й не стати зеленим. Щов воно позеленіло потрібно раз клацнути на посилання, яке пропонується в пункті "Состояние защиты" головного вікна програми.

Немає коментарів:

Дописати коментар